3D-print‎ > ‎

Thingiverse - database

Præsentation af Thingiverse

Denne side giver en kort introduktion til Thingiverse.

Thingiverse er en portal for videndeling af modeller til 3D-print og Laserskæring.

Herinde kan du finde modeller af alverdens ting og sager. Konceptet er at alle modeller er gratis at hente ned og printe, du må bare ikke bruge dem til kommercielle formål.


Konceptet er at således at man deler de modeller man selv designer så andre kan få glæde af dem.


I kan bruge Thingiverse til at blive inspireret til modeller i selv vil bygge, men i kan også bare hente modeller i kan printe direkte på 3D-printeren.


Download modeller

Den model du skal bruge til dit første print skal være simpel fx. Vase: http://www.thingiverse.com/thing:18672, som bruges i guiden.De modeller du skal bruge i CURA er i de fleste tilfælde en ‘STL-fil’. Denne åbnes i CURA for at kunne klargøre og printe din model.


Opret Profil

Det er anbefalelsesværdigt at oprette en profil på Thingiverse, således kan du bedre navigere i de modeller du finder interessante og finde tilbage til dem igen.


NB Sidens søgefunktion er ikke ret god, det er derfor smart hvis man organiserer sine modeller igennem sin oprettede profil

Thingiversity

Thingiversity er en community hvor andre lærere og undervisere deler deres erfaringer og hjælper til hvordan du kan integrere eksempelvis 3D-print i din undervisning.


Der er også Tutorials og guides til hvordan du dygtiggør dig i arbejdet med 3D-modellerAndre Databaser

Thingiverse er ikke den eneste portal for 3D-modeller på nettet, der er mange muligheder, nogle opkræver dog betaling for hent af modeller.


I videoen: 10 places to get FREE 3D printing files fra Youtube-kanalen Maker’s Muse kan du få et overblik over de forskellige muligheder.


Comments