G Suite for Education på SoL

Google apps for Education har ændret navn til G Suite for Education. 


Log på vores Google-konto med UNI-login

SoL har en Google Apps for Education-konto for alle ansatte og studerende tilknyttet læreruddannelsen. 
 1. Kend dit unilogin - For at logge ind på Google Apps for Education skal du kende dit UNI-login - både brugernavn og adgangskode.
 2. Log på en Googletjeneste med din nye bruger (fx på YouTube, Googlesøgning, Google drive) eller andre af Googles tjenester med din nye Googlebruger.
 3. Din Googlebruger hedder: "UNI-login"@metrosol.dk - Altså fx mort8049@metrosol.dk
Brugernavn: "UNI-login"@metrosol.dk
Adgangskode: "den samme adgangskode til UNI-login"

Har du problemer, så kom forbi PMC eller skriv til Morten på moph@phmetropol.dk.

Videopræsentation af vores Google Apps for education

Læringsmål for videoen:

 • Du kan logge på Google Apps for Education med vores metrosol-konto
 • Du har en god forståelse for hvad man kan med Google-kontoen - fx sites, dokumenter, YouTube og 
 • Du ved at du kan bruges Googles tjenester
 • Du ved at du kan bruge Chrome-browseren til at have flere Google-profiler (fx privat og studie).
 • Du ved at der findes tilføjelsesprogrammer såsom "Table of contents" i til Google dokumenter.
 • Du ved at du kan tilgå andre tjenester såsom Lucidpress og Lucidchart med Google-kontoen.

YouTube Video


Forskelle på en Google-konto og en Google Apps Education-konto

Hvad er en almindelig Google-konto?

Hvis man har en gmail, har man en Google-konto. Man kan også oprette en Google-konto ved at opsætte en anden mail til det. En Google-konto fungerer som et generelt Google-login og består af en enkelt e-mail-adresse (brugernavn@gmail.com) og adgangskode. Med den konto får man adgang til en række tjenester fra Google. Udover til mail, så kan man fx også bruge en Google-konto i Google Drive. I Google Drive kan man bl.a. oprette dokumenter og regneark, hvor man flere brugere kan samarbejde om ét dokument fra forskellige computere på samme tid. Hvis du har prøvet at uploade en video til eller lave en spilleliste på Youtube (som er ejet af Google), så har du anvendt din Google-konto til det (måske uden at vide det?).

Hvad er en Google Apps Education-konto?

En Google Apps Education-kontos muligheder minder på mange områder en almindelig Google-kontos. En Google Apps Education-konto giver, ligesom den almindelige Google-konto, adgang til en pakke af digitale programmer, som man kan bruge til bl.a. samarbejde i klassen. Fx giver Google Apps Education adgang til Google Docs og Google Calender, ligesom en almindelig Google-konto.

Men det er forskellene mellem en almindelig Google-konto og en Google Apps Education-konto, der gør Google Apps Education interessant i skoleøjemed.

Gode grunde til at anvende Google Apps Education:
Selvom det sandsynligvis vil være væsentlig hurtigere at komme i gang med Googles programmer ved blot at anvende elevernes private google-konti, så er der flere gode grunde til at anvende Google Apps Education frem for elevers private Google-konti.
Forskellene på en "almindelig" Google-konto og en Google Apps Education-konto er mange, og herunder er oplistet nogle af dem, vi mener er vigtigst:


 1. Læreren som administrator: Læreren bliver med en Google Apps Education-konto overordnet administrator af elevernes konti. På den måde vil man fx kunne tilgå elevens uploadede afleveringer.

 2. Deling i "classroom": Når man har oprettet sin klasse på siden "Classroom", kan man meget simpelt dele materiale udelukkende til klassen. Delingen af fx et Google-doc kan foregå i Classroom .

 3. Sikkerhed: Sikkerhedsindstillingerne i Google Apps Education er langt strengere end dem, man finder i en almindelig konto, dvs. at elevernes data er langt bedre beskyttet.

 4. Respekt for elevernes privatliv: For nogle elever vil det af personlige grunde være en fordel at kunne adskille deres private konto med deres skolekonto. Har eleverne fx en Youtube-kanal, som de bruger i forvejen, kan det jo være, at de ikke bryder om, at samme kanal bruges til publicering af videoer fra skolen? Eller måske man forstyrrer elevernes fritid, hvis mails ang. skole sendes til deres private mail - kender man ikke selv den følelse med en arbejds- eller studiemail?

 5. Undgå reklamer: Man undgår reklamer, når man bruger Google Apps Education.

Oversigt over tjenester

Her er en oversigt over de Google Apps Education-tjenester, som vi umiddelbart mener er mest brugbare for lærere og lærerstuderende: (Hvis du har god erfaring med flere, så skriv det endelig som en feedback til os!)

 
Tjeneste
    
 
Beskrivelse

 
Classroom
 
Med siden Classroom kan eleverne holde styr på, hvad der skal aflevere, og lærere kan hurtigt se, hvem der har lavet opgaverne, og give feedback.

Google Drive
 
Via Google Drive får man adgang til en række undertjenester, der alle fordrer kollaboration:

Eksterne tjenester
 
Google Apps Education giver også adgang til en række eksterne tjenester, som fx Lucidpress, der er et design- og layoutprogram.