ScienceFRB‎ > ‎

Stande 2015


Timelapse - Vi gør klar til Science på Frederiksberg

YouTube Video


Gange i byen

20278315
Science på Frederiksberg 2015. I denne workshop kan du stifte bekendtskab med begreber "byfornyelse" og "byrum". Du har mulighed for at designe dit eget byrum i fællesskab med andre.

YouTube VideoVI SER HVAD DU SIGER

20278315

Her kan I lære om tegn-sprog, og om hvordan mennesker kan kommunikerer uden tale-sprog. Eleverne skal i fællesskab kommunikere via tegn, og de vil få mulighed for at prøve sig frem via ipads og de oversigt-plakater, og skal samarbejde om at kommunikere via tegn.

YouTube Video


Din verden, deres mad

30120617
Din verden, deres mad

YouTube Video


Slanger i troperne

30110904
Vi arbejder med slanger i troperne, herunder hvordan de er tilpasset varmen, hvad de spiser, hvordan de jæger. Der vil være aldertilpassede aktiviteter til alle klassetrin. Der vil være kreative aktiviteter samt mulighed for at kigge på levende slanger.

YouTube Video


Bål go mad gør dig glad

30121218
At skabe erfaringer inden for friluftslivet. Eleverne har i vores stand mulighed for at få hands-on oplevelser ved at bygge bål, pakke en brugbar madtaske og opleve hyggen ved bålet.

YouTube Video


Snyder dit øje dig?

30120410

Vi har under overemnet ”Sanselige oplevelser” valgt at have fokus på synssansen. Vores tanke er at udsætte elevernes syn for forskellige øvelser. Idéen med dette er bl.a. at få dem til at reflektere over, hvordan vores syn til tider kan bedrage os.

YouTube Video

En stormfuld nat

30120221
Du skal overleve i naturen i en stormfuld nat, hvordan bygger du den bedste bivuak ?

- Her kan du prøve at bygge din egen bivuak med hjælp os lærerstuderenede.

YouTube Video


Dit vilde dyr

30120108
Dyrs tilpasninger og egenskaber

YouTube Video


Det' vildt - Det' vejr

30120210
På "Det' vildt - Det' vejr" kan du komme og ekperimentere med vejrfænomenerne lyn, regn, vind og højtryk og lavtryk. Samtidig kan du lære om hvorfor og hvordan det opstår. Vi ses

YouTube Video

Lad vær' med at hænge dig i det!

30121027
Vores stand vil præsentere forskellige knob for eleverne, som vi tillært os fra vores friluftstur. Vores gruppe samarbejder med bivuak gruppen, således at vores øvelser vil være det formelle inden eleverne skal prøve de mere funktionelle øvelser hos bivuak gruppen. Eleverne vil derved kunne afprøve de teknikker, som de har erhvervet sig ved vores stand. 

YouTube Video


Dit bord - vores jord

30110506
I vores stand bliver eleverne bevidste om forbrug ift fødevarer, transport, CO2 og etik.

YouTube VideoStjerneverdensløb

30120206
Ved vores post kommer eleverne ud til fire forskellige lande fra de fire forskellige verdenshjørner, ved nogle poster vi har sat op. Her skal de løse forskellige opgaver hvorefter de vender tilbage til vores stand, hvor de får en smagsprøve, der repræsenterer landene. Dette er for at give eleverne indsigt i landenes kultur og natur. Det henvender sig til elever i indskolingen.

YouTube Video


Ritualer i regnskoven.

30120825
Her skal eleverne gennem en sansebane, hvor de skal røre, se, lytte, smage og høre på ting fra regnskoven. Den overordnede idé stammer fra tanken om forskellige overgangsritualer i verden, og eleverne bliver efter sanseturen således "optaget" i vores stamme.

YouTube Video


Kan du tale robotsk?

30121012
Kom hen i vores stand og prøv kommandolabyrinten, leg med de små ozobotter, eller byg din egen robot i LEGO. 

YouTube Video


Jungle boogie

30120519
Jungle boogie er et sted der vokser i takt med at eleverne, deltager aktivt og producerer blade til træet. Eleverne designer og tegner deres eget blad, som de sender til laserskæreren, der ’printer’ dem ud. Når bladet er printet, sættes det på træet, som ved hjælp af ’MaKey maKey programmering ’ bliver tilsluttet en computer, så bladene giver toner, når eleverne rør ved dem.

YouTube Video


Sansebanen

30120705
Denne bane gennemgår de 7 sanser. Den er lavet til alle aldersgrupper med mulighed for differentiering af sværhedsgraden. Banen gennemføres to og to, hvor den ene har bind for øjnene, og den anden guider. 

YouTube Video


Robotter

30120828
"Standen omhandler omgangen og programmering af computere i det mdoerne samfund. Der arbejdes med Lego Mindstorms robotter, som skal programmeres og konkurrerer på baner.
Derudover diskuteres etiske og moralske dilemmaer i forbindelse med det moderne menneskes interaktioner med robotter i hverdagen."

YouTube VideoSignum - Human Coding

30120205
I denne stand har 8. klasserne mulighed for at få et indblik i hvad kodning er, samt prøve kræfter med at arbejde med kodning selv.

YouTube Video


Magtspillet - ka' du bestemme?

30121106
Magtspillet er en "styreform-simulator". Eleverne bliver gennem tre runder introduceret for tre forskellige styreformer. Hver elev får udleveret et kort med et ministerium. Herunder skal eleverne uddele ressourcer (karameller) med udgangspunkt i den pågældende styreform.  

YouTube VideoOpdagelsesrejsende og skattejægerne

30120124
"Standen går ud på at eleverne skal bygge luftballoner og både.
Emne opdrift og at rejse ud."

YouTube Video


Timelaps - Oprydning i hallen

YouTube Video


Comments