ScienceFRB‎ > ‎

Stande 2016

Her på siden finder du standene fra Science på Frederiksberg 2016.

Klik på en titel du synes er interessant og bliv klogere!


Krybdyr Hot Or Not - 

Vi ser på krybdyr, bl.a. deres vekselvarme. Eleverne mærker varmen og kulden på egen krop, men der er også "vente" aktiviteter i form af tip en 15'er, tegning og selvfølgelig oplevelsen af at se og måske røre en slange og en snegleskink.

YouTube-video

Fremtidens Mad

"Fremtidens mad". Kom på besøg i vores resturant der serverer smagsprøver på bæredygtig og proteinholdig mad. Hvad siger din hjerne til, at der er melorme i maden? Hos os kan du få viden om bæredygtig mad, og hvordan du kan vænne dig selv og din hjerne til tanken om at spise orme, biller og larver. Bon appetit!

YouTube-video


De 7 intelligenser

Fokus på at afprøve forskellige intelligenser

YouTube-video

Amygdala

En stand hvor der kan sættes ord på, hvad frygt er, hvor den sidder, og hvad der kan fremprovokere den. Der vil i standen være levende dyr, som kan fremprovokere angst hos nogle elever.

YouTube-video

Hjerter i flødesovs

Vi laver hjerter i flødesovs over bål og vi har QR-kode quiz.

YouTube-video

Mit gode skind

Eleverne får lov at røre og studere de levende dyr samt de forskellige pels, skæl og fjer, vi har lånt fra Zoo. Eleverne får viden om dyrs overflader.

YouTube-video

Hjernergi

Hvor mange døgns hjernekalorier kan vi nå at forbrænde til SPF?

YouTube-video

Er du hjernedød?

Vi arbejder med hjernedød og hjertedød og undersøger hjernestammereflekserne.

YouTube-video

Du kan forandre vores verden

Vores stand giver eleverne et indblik i, hvordan de og os som mennesker har indflydelse på vores klima og den globale opvarmning.

YouTube-video



Fear Factor

Hvordan reagerer kroppen når man bliver forskrækket eller på anden måde får et adrenalin-kick? Du kan bl.a. prøve en virtuel rutsjebanetur i stereostopisk 3D med Google Cardboards eller prøve at stikke hånden ned i en mystisk boks. Det handler om forbindelsen mellem hjerne og hjerte. Har du nerver af stål? Hos os skal du være forberedt på at få et chok!

YouTube-video

Kunstig Intelligens

I vores stand introducerer vi til Makerspace, og skal sørge for at guide eleverne rundt til standende. I vores egen stand kan eleverne lege med en stor interaktiv sandkasse, en 3D-printer, Bee-bots, samt overveje dilemmaer relateret til kunstig intelligens og robotter. Stand nr. 19.

YouTube-video

Balanceboxen

I vores stand får du mulighed for at teste din balance

YouTube-video

Synsbedrag

Her kan du opleve hvordan det føles at dine øjne og hjerne bliver snydt! Du kan lave opgaver og få optiske illusioner med hjem!

YouTube-video

Gå Planken Ud

Lær om balance

YouTube-video

Angstrummet

Vi vil i denne stand teste elevernes grænser gennem et mørkerum med forhindringer og andre uforudsete genstande. Der går sågar rygter om, at det vil krible og krable derinde. Vi vil gennem pulsmåling og fingermåling, dokumentere elevernes fysiologiske forandringer i takt med frygtens indtog. Hermed fokus i det sympatiske nervesystem.

YouTube-video

MakerBots

Robotterne kommer! Så man må hellere lære at styre og programmere dem. I denne stand kan man prøve at samle en robot, styre en og få indblik i de programmeringer, der er i en robot - eksempelvis robotstøvsuger.

YouTube-video

Hjerneføde

Mad som styrker hjernen og din læring

YouTube-video

Kæmpe hjerne

Oplev hjernens funktioner igennem vores sjove og lærerige stande, mens du vandrer under en kæmpe forstørrelse af hjernen.

YouTube-video

Microbit

YouTube-video


Ka´ det spille

Eleverne lærer om makey makey minicomputere og elektriske kredsløb gennem leg og musik. I standen møder eleverne et skørt musikdansegulv, et menneskeligt klaver og et trommesæt lavet ud af frugt og grøntsager.

YouTube-video

Synsbedrag

Kom og oplev forskellige synsbedrag. Og find ud af, hvorfor du bliver snydt!

YouTube-video

Smagsuniverset

Her kan man opdage og opleve, at vi smager med flere forskellige sanser

YouTube-video


Mand eller Mus

Vi ser nærmere på mus og deres hjerte. Vi måler puls, lytter til hvor hurtigt et musehjerte slår og taler om musen som forsøgsdyr.

YouTube-video

Ozobot

Her kan du få lov at pille ved små robotter der kan læse forskellige farvekoder som du tegner. Bliv fascineret af robotters hjerner, og forstå programmeringen på en simpel måde. Kom og hyg jer med os!

YouTube-video

Hjertestop

Ved du hvad du skal gøre hvis en person falder om med hjertestop? Find svaret her!

YouTube-video

Hjertets fysiologi

Vi har delt standen op i 4 poster der beskriver Hjertets funktion

YouTube-video

Tour de heart

En tur gennem hjerte og lunges kredsløb

YouTube-video

















Comments